DE LOCATIE

Midden in de stad, en toch snel weg.

Het binnengebied KASTEELLOOP (1) bevindt zich aan de zuidrand van de stad Turnhout, net binnen de Ring. Je wandelt van hieruit op enkele minuten naar het spoorwegstation (2). Rechtstreekse treinverbindingen brengen je naar Brussel en Antwerpen, en je stapt zo op een van de vele stads- en streekbussen. Iets ten zuiden van de ring kan je de autosnelweg E34 (3) richting Antwerpen of Eindhoven oprijden.

Op wandelafstand tussen centrum en Stadspark

De unieke locatie, die zich jarenlang wist verborgen te houden, is een perfecte uitvalsbasis. Vanuit het gebied fiets je makkelijk en snel naar de binnenstad, om te winkelen of te genieten op een terras langs de Grote Markt(4). Of je stapt naar het nabijgelegen Stadspark (5) waar je, omringd door schitterende flora en fauna, kan verpozen aan de grote vijver. Maar misschien kies je liever voor de vele sportieve mogelijkheden die hier geboden worden.

Wonen in een groene omgeving

De site, omringd door de Rubensstraat, Patriottenstraat, Kruisbergstraat en Albert Van Dyckstraat, is ontworpen als een autoluw en groen park. Diverse insteken leiden naar de parkings voor gemotoriseerd verkeer, die voornamelijk aan de rand van het project werden voorzien. Hierdoor wordt centraal een open groene zone bekomen waar doorheen zich een wandel- en fietsverbinding slingert.